Úžasné ryze domácí těstoviny - špecle - snadno a rychle v Thermomixu! V Německu tak oblíbené špecle si můžete jednoduše připravit doma, v kombinaci s různými chutěmi. Fantazii se meze nekladou!
Pomůcky na přípravu:
ZÁKLADNÍ RECEPT NA ŠPECLE
Část 1: Seznam ingrediencí
Základní suroviny na 3 porce:
200 g polohrubé mouky (část může byt i hrubá)
2 vejce
1 špetka soli
80 g vody
jakékoliv další ingredience ke změně chuti špeclí (drcený špenát, drcená rajčata, apod.)
Část 2: Postup
Do mixovací nádoby vložte všechny základní suroviny
V přístroji vymícháme polotuhé těsto (můžeme použít i kryt nožů pro následné snadné mytí). Míchejte, dokud se netvoří při vytahování těsta směrem vzhůru, pod vrstvou, bubliny.
Část 3: Nastavení přístroje
2 minuty; rychlost 3 (případně upravte do požadované konzistence - polotuha)
Část 4: Další postup
Hotové těsto přendejte do jiné mísy a vymyjte nádobu nebo použijte druhou mixovací nádobu.
Část 5: Další postup
Do mixovací nádoby dejte 1700 g vody a špetku soli (u TM31 postačí 1500 g)
Část 6: Nastavení přístroje
10 minut; 90 °C; rychlost 1
Část 7: Další postup
Nasaďte příslušenství na špecle (WunderSpatzl)
Část 8: Nastavení přístroje
10 minut; 90 °C; rychlost 0,5 (obrácený chod)
Část 9: Další postup
Pomalu přidejte všechno těsto do nástavce na špecle a jemnými tahavými pohyby protlačujte těsto skrz otvory, až spotřebujete veškeré těsto.
Odstraňte nástavec na špecle a ponechte otevřené, bez víka s odměrkou.
Ponechejte špecle ještě nějakou dobu v nádobě, aby se dovařily i ty poslední
Poté špecle slijte přes nerezové sítko na Thermomix nebo přelijte do cedníku
Část 10: Tip
Pokud potřebujete připravit větší množství špeclí, jednoduše postupujte podle výše uvedeného návodu s tím rozdílem, že po slití špeclí doplníte vodu, dohřejete ji do 90°C a můžete pokračovat další várkou.
Špecle můžete podávat s různými tipy omáček či vmíchat do salátů.
Dobrou chuť!
Podělte se s námi o Vaše další dokonalé pokrmy!
Těšíme se na Vaše příspěvky!
Comments