top of page
Vyhledat

Křupavý chléb

Voňavý a úžasně křupavý chléb! Skvělé pečivo u Vás doma, jako z pekařství!


Křupavý domácí chléb

Co budete potřebovat?










Ingredience:

240 gramů vody

10 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného nebo 1 čajová lžička instantního droždí

350 gramů chlebové pšeničné mouky, plus navíc na pomoučení

150 gramů chlebové žitné mouky nebo 150 gramů hladké špaldové mouky

100 gramů bílého jogurtu

2 čajové lžičky soli

2 čajové lžičky medu

2 polévkové lžíce balzamikového octa (volitelně)

olej, na vymazání


Množství těsta se krásně vejde do silikonové formy Coolinato a dá se pohodlně zavřít.


Postup:

  1. Nalijte vodu do mixovací nádoby, přidejte droždí a míchejte a hřejte 2 min/37°C/rychlost 1.

  2. Přidejte pšeničnou mouku, žitnou mouku, jogurt, sůl, med a balzamikový ocet a spusťte program na hnětení Těsto /4 min.

  3. Těsto nechte kynout v mixovací nádobě 1 hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

  4. Mezitím si připravte Silikonovou formu na pečení chleba Coolinato, nemusíte ji ani vymazávat ani vysypávat.

  5. Troubu nechte vychladlou, pouze mřížku dejte co nejníže dolů.

  6. Vykynuté těsto můžete rovnou přendat do formy na chleba tak, že nádobu otočíte vzhůru nohama přímo do formy na chleba a odstraňovačem těsta točíte zespoda noži.

  7. Těsto na chleba poté lehce poprašte moukou a na několika místech nařízněte ostrým nožem a uzavřete.

  8. Formu s chlebem vložte do studené trouby co nejníže na rošt.

  9. Troubu nastavte na 240 °C a Pečte 50 minut (240 °C) na spodní i horní ohřev.

  10. Pokud chcete ještě křupavější kůrku, po uplynutých 50 minutách formu otevřete a ještě 3 minuty dopékejte.

  11. Opatrně poté formu vyjměte z trouby, položte na žáruvzdorný povrch.

  12. Až forma lehce vychladne, opatrně vyjměte bochník, přendejte na chladicí mřížku a nechte dovychladnout.

Až bude chléb zcela vychladlý, můžete jej pokrájet na plátky.


DOBROU CHUŤ!


Pokud nechcete kůrku příliš křupavou, zabalte zcela vychladlý chléb do igelitového sáčku a nechte jej v něm přes noc uzavřený.

Ráno bude kůra o poznání měkčí.








157 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page