top of page
Vyhledat

Italská pizza

Skvělý a jednoduchý recept na výtečnou domácí pizzu jako z italské restaurace!


Plech na pizzu Zenker

Co budete potřebovat?




Ingredience:

30 gramů extra panenského olivového oleje, plus extra pro vymazání

220 gramů vody, pokojové teploty

1 čajová lžička cukru nebo 1 čajová lžička medu

20 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného nebo 2 čajové lžičky instantního droždí (8 gramů)

400 gramů hladké mouky

1 čajová lžička soli


Množství vystačí minimálně na 3 plechy lahodné pizzy.


Postup:

  1. Lehce si vymažte velkou mísu (nebo ji vystříkejte olejem) a odložte stranou.

  2. Do mixovací nádoby vložte vodu, cukr/med, droždí a míchejte 20 sek/rychlost 2.

  3. Přidejte mouku, olivový olej, sůl a hněťte program Těsto/2 min.

  4. Přendejte těsto do připravené mísy a zformujte těsto do koule.

  5. Přikryjte mísu potravinářskou fólií a nechte těsto vykynout do zdvojnásobení objemu (cca 1 hodinu).

  6. Mezitím si rozpalte troubu na horní i spodní ohřev na 200°C

  7. Po vykynutí těsto zpracujte do kruhu, zespodu vysypte ještě lehce moukou, aby se těsto na plech nelepilo.

  8. Pizzu ozdobte dle chuti. Základ na pizzu + posyp sušeným oregánem:

    1. smetanový (zakysaná smetana)

    2. rajčatový (rajčatový protlak nebo kečup)

  9. Připravenou pizzu vložte do rozpálené trouby a pečte cca 8 minut

  10. Hotovou pizzu přesuňte na velký servírovací talíř a pokrájejte na trojúhelníky


DOBROU CHUŤ!


Těsto na pizzu poté zabalte do fólie a uložte do lednice, kde vydrží až 4 dny.








113 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments