Není nad klasickou domácí majonézu. Už žádnou nikdy nebudete kupovat!
Domácí majonézu si připravíte snadno a rychle doma. Málo přísad, snadná příprava - skvělá chuť! Díky příslušenství bude Vaše majonéza ještě hustší a chutnější!
Pomůcky na přípravu:
DOMÁCÍ MAJONÉZA
Část 1: Seznam ingrediencí
250 gramů slunečnicového oleje
1 vejce
1 čajová lžička citrónové šťávy nebo 1 čajová lžička octa
2 čajové lžičky hořčice (10 gramů) (volitelně)
2 špetky pepře, černého, mletého (volitelně)
½ čajové lžičky soli
Část 2: Postup
Na těsnící víko s funkcí vážení WunderCover postavte džbánek, odvažte si slunečnicový olej například ve sklenici (250 ml) a odložte stranou.
Do mixovací nádoby vložte vejce, citrónovou šťávu, hořčici, pepř a sůl.
Vložte redukci mixovací nádoby Miximizer do nádoby a zavřete víkem s odměrkou.
Mixujte a během toho času pomalu na víko mixovací nádoby lijte odvážený olej, tak, abyste posledních 20 vteřin už majonézu jen míchali. Olej bude otvory v odměrce při přilévání pomalu prokapávat do nádoby.
Část 3: Nastavení přístroje
1 minuta 30 vteřin; rychlost 4
Část 4: Další přísady
Hotovou majonézu můžete poté případně ještě dochutit, či vylepšit do podoby tatarské omáčky.
Dobrou chuť!
Podělte se s námi o Vaše další dokonalé pokrmy!
Těšíme se na Vaše příspěvky!
Comments