top of page
Vyhledat

Domácí majonéza

Aktualizováno: 24. 6. 2023

Není nad klasickou domácí majonézu. Už žádnou nikdy nebudete kupovat!



Domácí majonézu si připravíte snadno a rychle doma. Málo přísad, snadná příprava - skvělá chuť! Díky příslušenství bude Vaše majonéza ještě hustší a chutnější!


Pomůcky na přípravu:



DOMÁCÍ MAJONÉZA


Část 1: Seznam ingrediencí

  • 250 gramů slunečnicového oleje

  • 1 vejce

  • 1 čajová lžička citrónové šťávy nebo 1 čajová lžička octa

  • 2 čajové lžičky hořčice (10 gramů) (volitelně)

  • 2 špetky pepře, černého, mletého (volitelně)

  • ½ čajové lžičky soli


Část 2: Postup

  1. Na těsnící víko s funkcí vážení WunderCover postavte džbánek, odvažte si slunečnicový olej například ve sklenici (250 ml) a odložte stranou.

  2. Do mixovací nádoby vložte vejce, citrónovou šťávu, hořčici, pepř a sůl.

  3. Vložte redukci mixovací nádoby Miximizer do nádoby a zavřete víkem s odměrkou.

  4. Mixujte a během toho času pomalu na víko mixovací nádoby lijte odvážený olej, tak, abyste posledních 20 vteřin už majonézu jen míchali. Olej bude otvory v odměrce při přilévání pomalu prokapávat do nádoby.


Část 3: Nastavení přístroje

1 minuta 30 vteřin; rychlost 4


Část 4: Další přísady

Hotovou majonézu můžete poté případně ještě dochutit, či vylepšit do podoby tatarské omáčky.



Dobrou chuť!


Podělte se s námi o Vaše další dokonalé pokrmy!

Těšíme se na Vaše příspěvky!



254 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Špecle

bottom of page