top of page
Vyhledat

Rychlé hamburgerové houstičky

Aktualizováno: 19. 1.

Skvělé pro rychlé večeře či grilování s rodinou a přáteli. Úžasné pro vaření s dětmi!



Co budete potřebovat?




Ingredience:

25 gramů špaldové nebo žitné mouky

125 gramů vody

1/2 kostka čerstvého droždí, (21 gramů)

1 čajová lžička cukru

225 gramů hladké mouky

1 čajové lžičky soli

12 gramů oleje


Množství vystačí na 1 plech (9 ks) křupavých houstiček.


Postup:

  1. Do mixovací nádoby dejte špaldovou nebo žitnou mouku, vodu, droždí, cukr a hřejte 1 min 30 sek/37°C/rychlost 2.

  2. Přidejte mouku, sůl, olej a hněťte Těsto/3 min. Vyjměte těsto z mixovací nádoby a vytvořte si 9 malých bochánků. Pokládejte je na plech postříkaným nebo lehce vymazaným olejem a lehce je zmáčkněte, aby bylo těsto po celém dně.

  3. Předehřejte si troubu na 200°C. Vršky houstiček můžete nakrojit ostrým nožem a nechte je ve formě kynout 10 minut.

  4. Lehce poté potřete vršek houstiček vodou. Do trouby postavte šálek s vodou, vložte plech s houstičkami a pečte cca 17 minut (200°C, horní i dolní ohřev).

  5. Před podáváním nechte vychladnout.


Houstičky jsou zvenku nádherně křupavé a uvnitř božsky vláčné. Těsto lze použít i na rychlé denní pečivo ve formě baget či rohlíků.


Hamburgery poté vyplníte dle chuti:

  • trhané maso

  • grilované mleté maso

  • zelenina

  • osmažená slanina

  • karamelizovaná cibulka

  • strouhaný či plátkový sýr

  • dip / barbecue omáčka / kečup / atd.






184 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios