Skvělé pro rychlé večeře či grilování s rodinou a přáteli. Úžasné pro vaření s dětmi!
Co budete potřebovat?
Ingredience:
25 gramů špaldové nebo žitné mouky
125 gramů vody
1/2 kostka čerstvého droždí, (21 gramů)
1 čajová lžička cukru
225 gramů hladké mouky
1 čajové lžičky soli
12 gramů oleje
Množství vystačí na 1 plech (9 ks) křupavých houstiček.
Postup:
Do mixovací nádoby dejte špaldovou nebo žitnou mouku, vodu, droždí, cukr a hřejte 1 min 30 sek/37°C/rychlost 2.
Přidejte mouku, sůl, olej a hněťte Těsto/3 min. Vyjměte těsto z mixovací nádoby a vytvořte si 9 malých bochánků. Pokládejte je na plech postříkaným nebo lehce vymazaným olejem a lehce je zmáčkněte, aby bylo těsto po celém dně.
Předehřejte si troubu na 200°C. Vršky houstiček můžete nakrojit ostrým nožem a nechte je ve formě kynout 10 minut.
Lehce poté potřete vršek houstiček vodou. Do trouby postavte šálek s vodou, vložte plech s houstičkami a pečte cca 17 minut (200°C, horní i dolní ohřev).
Před podáváním nechte vychladnout.
Houstičky jsou zvenku nádherně křupavé a uvnitř božsky vláčné. Těsto lze použít i na rychlé denní pečivo ve formě baget či rohlíků.
Hamburgery poté vyplníte dle chuti:
trhané maso
grilované mleté maso
zelenina
osmažená slanina
karamelizovaná cibulka
strouhaný či plátkový sýr
dip / barbecue omáčka / kečup / atd.
Comments